Saņem paziņojumu par svarīgākajām ziņām, līdzko tās ir publicētas tv3.lv! Pieteikties
Oriģināla dāvana, kuru varēs izcept un apēst. Apskati recepti!
Ziemassvētkos neiztikt bez dāvināšanas prieka, taču tā vietā, lai pirktu arvien jaunas lietas, kuras, iespējams, nemaz nav vajadzīgas un ir iesaiņotas vairākos iepakojumos, der padomāt, ko vari uzmeistarot pats.
Paštaisīta dāvana būs daudz personiskāka un neradīs tik daudz atkritumu. Piemēram, pašgatavoti gardumi – ievārījuma burciņas, kompoti, konservējumi, vienmēr tiks sagaidīti ar prieku. Varbūt vari izcept cepumus vai pagatavot konfektes. Bet no vides viedokļa zaļākās dāvanas ir biļetes uz kādu piedzīvojumu – izrādi, koncertu vai sporta spēli. Tā var būt arī dāvanu karte kāda pakalpojuma saņemšanai. Un atceries, ka dāvanu iesaiņošanai lieti noder dāvanu maisiņi un lentes no citos gados saņemtajām dāvanām!
Pēdējā laikā arvien vairāk modē ir dāvanas, kuras ir gardas, taču uzreiz “neapēdamas”, proti, saņēmējs pats var izvēlēties, kad tiks pie savas dāvanas. Vārdu sakot – dāvana sastāv tikai no sastāvdaļām, bet galaprodukta darināšanu sev ērtā laikā var realizēt pats dāvanas saņēmējs. Žurnāla “Pie galda!” galvenajai redaktorei Līvai Kārklei-Upeniecei ir lieliska recepte šādam Ziemassvētku pārsteigumam.
Tātad – rīcības plāns: visas sastāvdaļas tiek sabērtas kārtās skaistā traukā, vēlams, stikla burkā ar stingru aizdari, kā arī dāvanai tiek pievienota pagatavošanas instrukcija ar tām sastāvdaļām, kas vēl pietrūkst. Apsien skaistu banti un gatavs!
Auzu-dzērveņu cepumi ar balto šokolādi
1l burciņā izkārto (šādā secībā):
260g miltu
Šķipsniņu sāls
1 tējk. sodas
1 tējk. cepamā pulvera
100 g cukura
100 g muskavado cukura
200 g auzu pārslu
150 g žāvētu dzērveņu
100 g baltās šokolādes
Pagatavošanai nepieciešams:
2 olas
220 g sviesta istabas temperatūrā
Pagatavošana:
1. Bļodā saputo olas ar sviestu.
2. Pievieno burciņas saturu, visu samaisa.
3. Cep 180 grādos sakarsētā cepeškrāsnī 10-12 minūtes
Ziņo par kļūdu rakstā
Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.
Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!