“50 gadus atpakaļ sāku to darīt.” Grupas “Credo” solists “Dullajā receptē” atklāj savu hobiju

Šoreiz “Dullajā receptē” ciemojās leģendārās grupas “Credo” pārstāvji – Guntis Veits un Gundars Lintiņš. Izrādās, ka Guntis jau 50 gadus kolekcionē Lieldienu olas un vienu no tālā 1981. gada bija paņēmis līdzi. Savukārt bundzinieks Lintiņš bija sarūpējis senos traukus no Ulmaņlaikiem.

2019. gada 23. aprīlī 22:33

Šoreiz izdevās uzgriezt recepti, ko varētu celt arī Lieldienu galdā. Skanēja dziesmas, atmiņu stāsti, kuros varēja uzzināt, kā savulaik “Credo” gājis slavenajā padomju triecienceltnē Baikāla-Amūras maģistrālē.

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Ar dziesmām svētku noskaņās šoreiz tika uzgriezta sena recepte – “Viltotais zaķis” no 1936. gada pavārgrāmatas.

Viltotā zaķa recepte:

  • Liellopu gaļa 300 g
  • Cūkas gaļa 200 g
  • Žāvēts speķis 100 g
  • Ola 1 gab.
  • Kartupeļu milti 1 tējkarote
  • Sāls, sīpoli, šķidrums pēc vajadzības
  • Tauki cepšanai

Gaļu vairākas reizes izmaļ gaļas mašīnā, pievieno gabaliņos sagrieztu speķi, olas, kartupeļu miltus, sāli, sakapātus, apceptus sīpolus, buljonu pēc vajadzības un visu labi samīca. Gaļas masai jābūt vijīgai. Tad gaļas masu ar rīvmaizes palīdzību izveido iegarena kukulīša veidā, liek uz cepešpannas un sakarsētos taukos apcep brūnu. Pārlaista ar buljonu cep gatavu 40-60 minūtes. Lai viltotais zaķis būtu sulīgs, to vairākas reizes aplaista ar buljonu. Gatavu mazliet atdzesina, sagriež pirksta biezuma platās šķēlēs un glīti sakārto cepešbļodā. Klāt dod skāba krējuma mērci, novārītus kartupeļus un dažādus salātus.
Viltoto zaķi var gatavot arī no teļa, jēra un svaigas cūkgaļas vien.

Skaties raidījumu “Dullā recepte” jau šo svētdien 9.25 kanālā TV3!

Ziņo par kļūdu rakstā

Iezīmē kļūdaino tekstu un spied Ctrl+Enter.

Iezīmē kļūdaino tekstu un ziņo par to!

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Saturs turpinās pēc reklāmas

Reklāma

Reklāma aizvērsies pēc 0 sekundēm